کلید همراهی مردم، در اطاعت از خداست/فارس نیازمند شورای راهبردی است
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز، آیتالله لطفالله دژکام، نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس امروز، ۷ اسفند با ۱۸ منتخب مردم استان در یازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی و با حضور اعضای جامعه روحانیت، ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی و جمعی دیگر از مسئولان دیدار و گفت و گو کرد.
شرح بیانات آیت الله دژکام در این دیدار به شرح زیر میباشد:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
امام هادی (ع) می فرماید”مَنِ اتَّقَی اللَّهَ یُتَّقَی وَ مَنْ أَطَاعَ اللَّهَ یُطَاعُ”، هر که از نافرمانی خدا بپرهیزد، [مردم] از نافرمانی او پرهیز کنند و هر کس خدا را اطاعت کند، [دیگران] از او اطاعت می کنند.
در ابتدا خدمت همه شما عزیزان خوش آمد عرض می کنم و ماه شریف رجب و ایام مبارک این ماه را تبریک می گویم و به استقبال میلاد امیرالمومنین علی (ع) می رویم و امیدواریم این بلایایی که در اطراف کشور ما هست به برکت اهل بیت رفع شود.
یک تبریک ویژه نیز خدمت همه استان فارس و عزیزان منتخبین مجلس شورای اسلامی عرض کنم به خاطر اینکه در این انتخابات جلوه های ارزشمند اخلاقی شاهد بودیم.
این ارزش اخلاقی است که کار بعضی از عزیزان داشته است و بزرگوارانی که انتخاب شدند نیز باید کسانی که انتخاب نشده اند ولی نیروی متخصص و ارزشی و انقلابی هستند را حمایت کنند و از کمک آنها بهره مند شوند و فضا به گونه ای سخت نشود که گویی اگر کسی رای نیاورد دیگر کاری از او بر نمی آید و کنار رود.این قضیه را به عنوان یک ارزش اخلاقی که در استان ما جلوه گر شده است شکرگذار باشیم و رواج دهیم.انقلاب اسلامی این حرف ها را برای دنیا به ارمغان آورده است.
مورد دیگر که در باب اخلاق بسیار ارزشمند بود در بسیاری از شهرها کاندیدایی که رای نیاورد با اعضای ستاد خود خدمت منتخب مردم که رای آورده رفتند و تبریک گفتند، این کار بسیار ارزشمند است و موجب وحدت و رفع کدورت می شود.
ببینید اگر بخواهیم بگوییم صرفا نظام مردم سالاری ما مثل جاهای دیگر دنیا است فضیلتی بر آنها نداریم اما اگر این اخلاق حسنه و نیکو را جلوه گر کنیم احترامی که ایجاد می کند در دنیا این است که بقیه طرفدار مکتب، مرام و مذهب ما می شوند. اینکه با این رفتارهای اخلاقی یک نفر در عالم هدایت شود چقدر ارزش دارد و توقع بنده این است که رسانه ها هم به این ارزش های اخلاقی بپردازند و لابلای این همه اخبار یاس آور و منفی، به این امور هم بپردازند.
البته بعضی بداخلاقی ها هم طبیعتا در چنین گستره وسیعی که هست رخ می دهد که به مرور باید اصلاح شود.
نکته دیگری که خدمت عزیزان عرض می کنم در خصوص حدیثی است که از امام هادی(ع) در ابتدای سخنانم خواندم و جنبه نگاه حدیث از منظر مدیریت مهم است.شما بزرگواران می خواهید در آینده کار کنید.آیا وقتی یک نفر می خواهد کار کند دیگران باید حرف او را گوش دهند یا خیر؟اگر کسی گوش ندهد کار پیش نمی رود.کلید اینکه دیگران حرف ما را گوش دهند چیست؟ امام دهم فرموده است اگر خدا را اطاعت کنید دیگران هم از شما اطاعت می کنند.اگر حرف ما در میان مردم خریدار ندارد و یا در بدنه مدیریتی با آن همراهی نمی شود یک وجه آن این است که باید کارهای خود را بررسی کنیم ببینیم کجای کار خود از دستور الهی اطاعت نکرده ایم.اگر کسی مطیع خدا باشد دیگران از او اطاعت می کنند.
چارچوب عمل خود را در دستور الهی قرار دهیم و بعد به دیگران بگوییم این سخن خداست و دیگران از شما اطاعت خواهند کرد. گاهی حرف ما حق است ولی روش ارائه آن اخلاقی نیست و گوش نمی دهد.
شما نمایندگان جدید استان در قله بودن فارس این را باید نشان دهید.
نکته دیگری که عرض می کنم در خصوص برنامه ریزی است.امیرالمومنین علی(ع) می فرماید “اوصیکُم بِتَقْوَی اللّه وَ نَظمِ اَمْرِکُم”، شما را به پرهیزکاری و نظم در کارها سفارش میکنم.
نظم، برنامه ریزی است. برادران عزیز وقتی انسان کاری به عهده می گیرد در ابتدای کار بسیاری از کارها به ذهنش می آید که می شود انجام داد و این می شود یعنی امکان کار از نظر منطقی و فلسفی اما کدام کار انجام می شود؟آن کاری که متمرکز شویم، در مورد آن فکر کنیم، برنامه بریزیم و پیگیری کنیم تا به نتیجه برسیم.
امروز فرصتی است برای شما که برنامه ریزی کنید.جا دارد در این فرصت بین انتخاب شدن تا زمانی که وارد مجلس می شوند عزیزان برنامه ریزی کنند.
برنامه ریزی غیر از ایده پردازی است.گاهی ما ایده و آرزوهایی داریم.فرموده اند”إِیَّاکم وَ طُولَ اَلْأَمَلِ “، آمال و امانی است این تعبیر قرآنی است.آمال و امانی را در ذهن مردم نباید زیاد کنیم.برنامه محاسبه کارشناسانه دارد که می شود در این مدت ۴ سال به سرانجام رساند.
همیشه در برنامه ریزی های استراتژیک یک آرمان را می گذارند و بعد اهداف را مشخص می کنند.تفاوت آرمان و هدف چیست؟ آرمان همان آرزو است اما وقتی می گوییم هدف یعنی بررسی کرده ایم و کاری که می توانیم انجام دهیم تا به مقصد برسیم را هدف خود قرار می دهیم.
نکته دیگر در رابطه با اتحاد شما نمایندگان فارس است.در قرآن کریم خوانده ایم که”وَلا تَفرقوا و فَتَفشَلوا وَتَذهَبَ ریحُکُم”.
اگر تفرقه میان نمایندگان مردم فارس ایجاد شود هیچ گاه باد موافق به پرچم استان ما نمی وزد؛ این را می دانیم اما به راهکار ایجاد وحدت هم باید فکر کنیم.به نظر بنده می رسد وقتی مسائل را ریز و جزئی می کنیم، وحدت در ریز مسائل معمولا ایجاد نمی شود چون سلیقه ها متفاوت است و باید در یک امور کلی که مربوط به منافع راهبردی استان است وحدت داشته باشیم.جاهایی در سطح پایین تر مجال برای اینکه دیگران نظر خود را اعلام کنند وجود داشته باشد تا پیگیری کنند چون هر نماینده ای حوزه انتخابی خود را دارد و توقعاتی مردم منطقه از او دارند و نمی شود همه چیز را در یک تصیم گیری منحصر کنیم و ۱۸ نگاه است اما این ۱۸ نگاه در یک خطوط کلی که مربوط به منافع راهبردی استان است می تواند با هم مشترک باشد.نمایندگان مجلس خبرگان هم باید همکاری کنند تا قدرت خوبی در سطح ملی بتواند پیگیر مسائل استان باشد.
بنده با این مقدماتی که عرض کردم پیشنهادی به دوستان می دهم.آنچه عموم شما فرمودید این بود که یک شورای راهبردی برای مسائل استان نیاز داریم.
نیاز است که به شکلی راهبردهای مشترک در مسائل استان داشته باشیم.طبیعتا جمعی که باید عضو ثابت این شورای راهبردی باشند ۱۸ نماینده استان هستند.
این شورا را باید به شکلی سامان دهیم که نگاه های دیگری که در استان وجود دارد در این شورا طرح شود و در مورد مسئله گفت و گو شود.
نکته ای عرض کنم که در بحث ولایت حق رهبر معظم انقلاب این است که همه ما مطیع باشیم.اما در خصوص شورای راهبردی استان بنده به عنوان نماینده ولی فقیه در استان فقط یکی از اعضای مشورتی هستم و نه اینکه صرفا یک نگاه به اسم یک نفر مطرح شود و دیگران مطیع باشند و این دیگر شورا نخواهد بود.
خود شما عزیزان این شورا را ایجاد و حمایت کنید و بنده و جامعه روحانیت کمک می دهیم تا شورای راهبردی با حضور متخصصان و صاحب نظران استان فار از نگاه های سیاسی شکل گیرد و بتوانیم در آنجا مصالح استان را با کمک یکدیگر پیگیری کنیم.
حال به نظر بنده می رسد این شورا ۲ جهت کار اصلی دارد.یکی اتفاق در مسائل راهبردی استان است و دوم ارتقا نقش استان فارس در تصمیم سازی و تصمیم گیری ملی است.
ببینید تصمیم گیری هایی که در سطح ملی انجام می شود نقش ما به اندازه استان بزرگ فارس نیست و این نقش را باید ارتقا دهیم.
بنده بارها گفته ام که نیروهای ردیف اول خود را از فارس باید بفرستیم.در استان نیروهایی داریم که در حد نیرو و چهره ملی باشد.باید کمک دهیم برای اینکه فارس نقش خود را در تمدن سازی و جامعه پردازی ایفا کند.فارس ظرفیت تمدن سازی دارد و این ظرفیت اگر بخواهد آشکار شود باید چهره های تصمیم ساز و تصمیم گیر در سطح ملی از بین ما مشخص شود.ان شاالله همفکری کرده و از یکدیگر حمایت کنیم تا این مسئله تحقق پیدا کند.
اگر این شورا با این ۲ هدف کلی شکل گیرد ان شاالله در کنارش دیگر مسائلی که بیان کردید یکی بعد از دیگری حل خواهد شد و اعتماد افزایش پیدا می کند و مشارکت هم افزایش خواهد یافت.
دیدگاهتان را بنویسید