besmelah
daftar home
emam
  • زندگی‌نامه
    • شهید آیت الله دستغیب
    • مرحوم آیت الله حائری
    • مرحوم آیت الله ایمانی
    • آیت الله دژکام
  • بیانات
  • خطبه ها
    • خطبه ها
    • مجله آدینه
  • چند رسانه ای
    • فیلم
    • تصاویر
  • کتاب
  • ارتباط با ما
    • پرسش و پاسخ
    • ارتباط با دفتر
  • امور شرعی
date یکشنبه, 17 آذر , 1398 11:29 ب.ظ
آیت الله دژکام در نشست صمیمانه با دانشجویان :

bullet تثبیت حرکت انقلاب، نیاز به صبر دارد


تصاویر ::

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل نهاد نماینده مقام معظم رهبری در استان فارس، آیت‌الله لطف‌الله دژکام، نماینده ولی فقیه در استان فارس ۱۷ آذرماه در نشست با جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های شیراز که به‌مناسبت روز دانشجو برگزار شده بود، ضمن تبریک روز دانشجو و تقدیر از حضور آنان در این مراسم، مقام شامخ شهدای دانشجو را گرامیداشت و گفت: از همه شهدا برای ادامه راه خود استمداد می‌طلبیم.

وی با بیان اینکه همیشه حضور جوانان، موجب تازگی و طراوت می‌شود، ابراز امیدواری کرد که چنین جلساتی استمرار داشته و صمیمیت در آن هم افزایش پیدا کند.

آیت‌الله دژکام با استقبال از سخنان نمایندگان تشکل‌های دانشجویی دانشگاه‌ها تأکید کرد: همیشه از تجربیاتی که دوستان دارند، استقبال می‌کنم و هیچ‌گاه در طرح مسئله و مشکل سعی کردم، رنجیده خاطر نشوم و یا اینکه در مقابل آن گارد بگیرم.

امام جمعه شیراز با تأکید بر لزوم تقویت فضاهای گفت‌وگو میان جوانان گفت: این مسئله یکی از نیازهای مهم گام دوم انقلاب اسلامی است و ممکن است در گام اول به جهت موجه یا غیرموجه در آن کوتاهی کرده باشیم.

وی در ادامه با یادآوری آیات قرآن کریم، گفت: کلمه پاک و پاکیزه به سوی خدا بالا می‌رود و کلمه پاکیزه نیز دانش است و هر طوری که به اطراف مختلف برویم،‌ نهایت آن به دانش منتهی می‌شود و اصولاً افرادی که به دنبال دانش هستند، همراه دانش نیز بالا می‌روند.

آیت‌الله دژکام با تأکید بر اینکه علم و عالم باهم متحدند و هر جا علم است عالم هم آنجاست پس ارزش ویژه دانایی و آگاهی که به عنوان دانشجو وارد عرصه‌اش هستید باید پاس بدارید، گفت: هرچه که دانش در وجود بالا رود، خودمان هم در پیشگاه خدا بالا رفته‌‌ایم.

وی با بیان اینکه مقام دوم، مقام عمل است، ‌گفت: چیزی که در دانشگاه‌های نسل اول و دوم خیلی پیدا نمی‌شد دانش بسیار بود و عمل بسیار کم لذا در دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم به دنبال این هستیم که عمل را به این هم اضافه کنیم و باید این عقب‌ماندگی را جبران کنیم.

نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس تأکید کرد: روز دانشجو تنها یک روز در سال نیست، بلکه هر روز را باید روز دانشجوی پای کار فعال در عرصه‌های سیاسی، اجتماعی، علمی، فرهنگی و اقتصادی کنیم تا کشورمان پیشرفت کند والا همین جایی که هستیم اگر عقب‌گرد نکنیم همان جا خواهیم ماند و این کاری است که به عهده دانشجویان گذاشته شده است.

وی با اشاره به انتقادات مطرح شده از سوی دانشجویان گفت: عمده مطالبی که مطرح شد،‌ اکثراً تأیید می‌کنم و حتی جاهایی که نقد هم قبول دارم و باید تلاش کنیم تا بهتر از این شود.

آیت‌الله دژکام با بیان اینکه به دنبال نقد باید تغییر باشد،‌ اهمیت مطالبه‌گری دانشجویان را برای تغییرات بعد از نقد یادآور شد و گفت: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب فرمودند که گام دوم حرکت طولانی جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی است.

وی از دانشجویان خواست تا درباره برخی از مسائل با او به تعامل و گفت‌وگو بنشینند و گفت: اگر دانشجویان می‌خواهد این حرکت اجتماعی اوج بگیرد، باید گاهی اظهار نظر کنند که فلان مسئله خوب بود یا نه حداقل ولو اینکه آن چیزی که مدنظرشان بود تأمین نشد، ولی باز توقعشان را بازگو کنند.

امام جمعه شیراز با تأکید بر اینکه ارتباط و تعامل با دانشجویان باید تقویت شود، گفت: همه دانشجویان با تمام گرایش‌های فکری این را بپذیرند که من علاقه‌مند به شنیدن و دنبال کردن مباحث آن‌ها هستم اما اگر از آن طرف دیگر حرف و صحبتی نبود، مسلماً انسان موضوع حرفش را به جای دیگری می‌برد.

آیت‌الله دژکام با اشاره به نماینده تشکل دانشجویان دختر مسلمان تأکید کرد که بنده برای مشاوره از بانوان‌ دو فضا ایجاد کردم که دیدم مقداری کلیشه‌ای می‌شود لذا خود را دور کردم. گاهی اوقات یک فرد خاص همیشه محل مشورت من می‌شود که از این مسئله خوشم نمی‌آید و واقعاً بسیاری از مواقع این قالب را شکستم و همیشه سعی کردم فضا را باز کنم و حرف کسانی که شاید کمتر صدایشان به گوش بنده رسیده است، را بشنوم.

نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس اظهار کرد:‌ بنده در طول هفته قریب ۳ ساعت با دانشجویان ارتباط دارم البته ساعت آن محدود است لذا سعی کردم به شکل دیگری این محدودیت را جبران کنم بنابراین به‌صورت هفتگی در مسجد ایرانی حضور یافته و پای سخنان مردم می‌نشینم تا افراد بتوانند به راحتی صحبت کنند.

وی از دانشجویان خواست تا اگر مطالبه و صحبتی با وی دارند به‌صورت هفتگی به مسجد ایرانی مراجعه کنند،‌ گفت:‌ البته باید مکانی هم باشد که بتوان در آنجا حضور یافت و این یک گله است که ۴۰ سال امام جمعه شیراز یک بنه و مکان برای ارتباط عمومی با مردم ندارد و این خوب نیست در صورتی که در طول تاریخ روحانیت در مسجد بوده و با مردم ارتباط برقرار کرده است و در مسجد هم نمی‌توان به روی هیچکس بست زیرا خانه خداست.

آیت‌الله دژکام با بیان اینکه دیدار مردمی هفته‌ای یک بار در یک مسجد کافی نیست و باید این روند اصلاح شود،‌ گفت: مردم با روحانیان راحت می‌توانند صحبت کنند و ارتباط بگیرند لذا باید تعداد دیدارهای مردمی را افزایش دهیم که بنده هم درصدد تغییر آن هستم.

امام جمعه شیراز گفت: یکی دیگر از مکان‌های دیگر مردمی خود را روزهای چهارشنبه هر هفته در مسجد جامع شهدا و بعد از جلسات تفسیر نهج‌البلاغه اعلام کرد و گفت: تلاش می‌کنم تا زمانی هم در حرم مطهر علی‌بن حمزه(ع) حضور یابم.

وی در ادامه با اشاره به مشکلات مطرح شده از سوی دانشجویان تأکید کرد: گاهی فضای شهر آنقدر سخت است که تغییر دادن برخی از مسائل را نباید توقع کنیم که طی یکی دو سال آینده محقق شود.

آیت‌الله دژکام اظهار کرد: باید این مسئله را جا بیندازیم که امام جمعه در طول مدت هفته بتواند با مردم ارتباط داشته باشد و در این مدت همه می‌توانند مشاوره داشته باشند.

امام جمعه شیراز، تشکل‌های دانشجویی را مرکز تولید فکر دانست و گفت: مطالبه من این است که همه جوانان بتوانند به دفترم بیایند و امیدوارم ارتباطی که روابط عمومی دفتر با تشکل‌ها برقرار می‌کند، پاسخ‌گوی ولع گفت‌وگویی باشد و برای بانوان هم باید مثل این قضیه شکل بگیرد.

وی با بیان اینکه در تمام کشور امام جمعه دو بازوی نماز جمعه و ستاد دارد، گفت: ستاد نماز جمعه شیراز حدوداً از ۲۰ جوان و دانشجو تشکیل شده است که با آن‌ها هفتگی جلسه دارم ولی نیاز کلان‌شهر غیر از این کارگروه‌هاست تا بتوانیم آن چیزی که لازمه آن موج و جریان فکری است، زود شکل دهیم.

آیت‌الله دژکام با تأکید بر اینکه از پیشنهادات دانشجویان استقبال کرده و این حرکت فکری و فرهنگی باید تقویت شود، گفت: دانشجویان حتماً ارتباط خود را با بنده تقویت کنند و تقویت ارتباط با جوانان جزو جامعه‌پردازی است.

نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس همچنین به مسئله حضور در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: بنده به‌صورت هفتگی به دانشکده پزشکی شیراز می‌آیم و در مسجد هم حضور می‌یابم و اینجا هم می‌تواند محوری باشد که دانشجویان حضور یافته و سخنان خود را بگویند.

وی با یادآوری اینکه حوزویان نیز به اندازه دانشجویان دانشگاه‌ها انتظار دارند که در میان آن‌ها باشم، گفت: برخی از نمایندگان تشکل‌های دانشجویی گفتند که صبر مردم در رابطه با مسائل اقتصادی تمام شده است؛ این تعبیر از نظر بیان احساسات و عواطف خوب است برای اینکه مردم واقعا سختشان هست من هم جزو مردم هستند و خدا در قرآن می‌فرماید «… حتَّى یقُولَ الرَّسُولُ وَالَّذِینَ آمَنُو…؛ حتی یقول الرسول والذین آمنوا، … کسانى که با وى ایمان آورده بودند گفتند پیروزى خدا کى خواهد بود ….» (آیه ۲۱۴ سوره بقره) خود پیامبر(ص) هم می‌گوید این تمام نمی‌شود؛ امتحانات الهی اینجاهاست که طرف می‌گوید کمرمان خم شده است کمر چه کسی؟ عده خاصی خیر؟ چرا برای دشمن این تعبیر را به کار نمی‌بریم.

آیت‌الله دژکام با تأکید بر اینکه اگر بخواهیم حرکت انقلابی ما تثبیت شود، باید صبر کنیم، گفت: وقتی یک جامعه انقلاب می‌کند تا وقتی که خواسته‌هایشان نهادینه شود دو نسل طول می‌کشد، دو نسل هرچه که ما خلاصه کنیم ۶۰ سال است و حالا ما ۴۰ سال گذشته است و می‌گوییم صبرمان تمام شده است و اگر این باشد سرنوشت آن مثل مشروطیت می‌شود.

امام جمعه شیراز با بیان اینکه انقلاب در دوره مصدق و کاشانی نیمه تمام بود، گفت:‌ ما حرکت نیمه تمام کم نداریم، در انقلاب اسلامی گفتیم می‌خواهیم تا آخر خط برویم یعنی باید یکی از قدرت‌های تصمیم گیرنده جهان شویم و برای اینکه یکی از کشورهای تصمیم گیرنده جهان باشیم طبیعتاً باید در زمینه‌های نظامی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تحول ایجاد شود که سخت است.

وی با یادآوری اینکه روزی که انقلاب کردیم نوشتیم که راه امام(ره) از سنگلاخ می‌گذرد، گفت: نسل جوان اگر این را باور نداشته باشد، انقلاب را نشناخته است زیرا این راه سنگلاخ است و خداوند می‌فرماید باید جاهایی صبر کنید، صبر را باید در جایی که معقول است به خرج دهیم و جاهایی که صبر نامعقول است آنجا باید فریاد بزنید مثل این جلسه.

آیت‌الله دژکام با تأکید براینکه باید مسیر انقلاب را دست ادامه دهیم و کسی که کج می‌رود با او مخالفیم و این را باید فریاد بزنیم، اما اینکه آن را ول کنیم دوباره برمی‌گردیم سر نقطه اول و نسل دیگر می‌گویند چرا کوتاه آمدند، گفت: تا کی می‌خواهیم تجربه انقلاب‌های ناتمام در ایران داشته باشیم.

امام جمعه شیراز با یادآوری اینکه این انقلاب به دست جوانان خواهد افتاد و چند سال دیگر دست ما نیست، گفت: وقتی به میدان می‌آیید چه تصمیم دارید می‌خواهید مسیری که پیش از شما رفته‌اند را رها کنید یا اینکه می‌خواهید آن را ادامه دهد.

وی با بیان اینکه در نظام جمهوری اسلامی، مردم تصمیم می‌گیرند، گفت: مقام معظم رهبری به مردم‌سالاری دینی معتقدند؛ برخی‌ها می‌گویند مردم سالاری فقط ژستش است نه باید واقعیتش باشد. ما می‌خواهیم در آخرالزمان ثابت کنیم که قبل از اینکه منجی بیاید، پای حرف او ایستاده‌ایم.

آیت‌الله دژکام با تأکید بر اینکه گفتمان حاکم بر کشور گفتمان مردم‌سالاری دینی است و غیر از این موجب نابودی خواهد شد، گفت: دشمنان به بهانه مردم‌سالاری وارد عراق و افغانستان شدند و به این بهانه هم وارد کشور خواهند شد و بهانه به دست می‌گیرند پس اگر می‌خواهیم در مقابل آن‌ها مقابله کنیم باید صبر کنیم که سخت است ولی نتیجه آن شیرین است.

نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس در ادامه به اغتشاشات اخیر اشاره کرد و گفت: اغتشاشگران تلاش زیادی کردند تا امنیت جانی و مالی مردم را به خطر بیندازند حتی نانواها را تهدید کرده بودند که نان توزیع نکند تا مردم گرسنه بمانند.

وی با بیان اینکه اعتراض مردم از گرانی و سوءتدبیر و بدی مدیریت باید در فضای امن مطرح شود نه اینکه طوری شود که بگویند نمی‌گذارند حرفمان را بزنیم، گفت: در روز راهپیمایی گفتم که این راهپیمایی دو پیام دارد اول اینکه مردم مطالباتی از مدیران دارند که در راهپیمایی هم خیلی‌ها این مطالبات را بیان کردند و دوم اینکه مردم اجازه نمی‌دهند که امنیت دستخوش بازی عده‌ای نفهم شود؛ امنیت را حفظ می‌کنیم تا فضا برای خواسته‌های به حق مردم مهیا شود.

آیت‌الله دژکام با تصریح اینکه اگر امنیت شهید می‌خواهد، هنوز افرادی هستند که به پای آن ایستاده باشند، گفت: من همواره از مردم حمایت کردم و در همه جلسات هم این را گفته‌ام اما اینکه رسانه‌ها مطرح نکردند، صلاح دید خودشان بوده است.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه دانشگاه باید به مسئله جامعه‌پردازی ورود کند، گفت: از سوی دیگر باید به این مسئله فکر کنیم که چه کنیم تا مردم مطالبات خود را مطرح کرده و به نتیجه برسند و این مسئله ساز و کار می‌خواهد.

امام جمعه شیراز گفت: اگر ساز و کارهای اجتماعی این قضیه را تعریف نکنیم برای دو سال دیگر که مردم می‌خواهند حرفی بزنند دوباره نمی‌دانیم چه کنیم و این وضعیت را باید شما در چنین جلساتی که فاخر است، بررسی و دنبال کنید تا بدانیم ساز و کار طرح خواسته‌های به حق مردم چیست.

آیت‌الله دژکام از انفعال برخی از نمایندگان مجلس گلایه کرد و گفت: چرا نماینده ما بعد از ۴ سال برای پاسخ به آنانی که به او رأی داده‌اند مکانیزمی ندارد که پاسخ دهد و این یک گیر است و جامعه‌پردازی که مقام معظم رهبری می‌گوید همین است.

وی با بیان اینکه از پیشنهاد اینکه در نماز جمعه خواسته‌های مردم مطرح شود، استقبال می‌کنم، به بحث امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و گفت: برخی می‌گویند در این بحث ما فقط به دو نخ تار موی گیر داده‌ایم؛ این کارها می‌تواند واقعا امر به معروف به عنوان یک اصل انقلابی که در قانون اساسی ماست، باشد اما یکی از مسیرهای آن مطرح کردن مطالبات مردم از دولت و مجموعه حاکمیت است ولی ساز و کار هیچکدام از این‌ها درست تبیین نشده است و این را باید به ساز و کار پاسخ ده تبدیل کنیم که حوزه و دانشگاه باید آن را انجام دهند.

نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس گفت: به نظر می‌رسد که درست نقش خودمان را ایفا نمی‌کنیم و من به‌عنوان حوزوی و دانشگاهی می‌گویم ما درست نقش خود را ایفا نمی‌کنیم پس بیاییم درست به همدیگر کمک کنیم و این خواسته‌ای است که اگر در این جلسات دنبال شود دو سه سالی جواب‌های خوبی خواهیم گرفت.

وی با بیان اینکه دغدغه‌های بسیاری از تشکل‌های دانشجویی یکسان است، گفت: اگر کار برای خدا باشد وقتی هدف مشترک است باید همدیگر را تحمل کنیم و رقابت را در حدودی که قابل تحمل برای جامعه پردرد ما باشد، انجام دهیم نه اینکه رقابت اصل شود و حرکت به سمت قدرت باشد و به مردم بگوییم دلمان می‌سوزد پس باید با همدیگر هم‌افزایی کنیم و این‌ها جزو جامعه‌پردازی است.

آیت‌الله دژکام با تأکید بر اینکه هرگز با کسی معامله‌ای نکرده است، گفت: اگر کسی گزارشی داشت که من با کسی معامله‌ای یا رانت و لابی کرده‌ام مطرح کند و در این صورت من از امامت جمعه استعفا می‌دهم.

نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس همچنین یادآور شد: در راستای کارم با گروه‌های مختلف اجتماعی برخورد داشته و برای آنان موعظه می‌کنم و این لباسی که می‌پوشم لباس عالم دینی است و در این چارچوب هستم

وی با اشاره به انتقادات مطرح شده در خصوص عملکرد دولت و مجلس گفت: درباره مجلس و دولت انتقادات مشترکی داریم و این را در انتخابات و پای صندوق‌های رأی نشان دهید. اکنون انتقاد داریم اما آنقدر تند می‌رویم که دیگر به خاطر شوری آش نمی‌توان آن را خورد پس باید متعادل انتقاد کرد و اکنون عموم جامعه متوجه انتقاد هستند.

آیت‌الله دژکام با تأکید بر اینکه باید موضع‌گیر‌ها پیش‌برنده حرکت انقلاب باشد، گفت: برای این کار تا پای جان هم ایستاده‌ام و هر جا لازم نیست که به آن تندی باشم، آرام‌تر هم می‌شود کار را پیش برد.

یادآور می‌شود، در این نشست نمایندگانی از تشکل‌های مجمع دختران مسلمان، جامعه اسلامی دانشجویان، هیئات مذهبی، انجمن اسلامی مستقل، مجمع دانشجویی آرمان، انجمن فرهنگ و سیاست، انجمن اسلامی، انجمن وفاق و توسعه، بسیج دانشجویی، مجمع یادواره شهدا، بسیج دانشگاه علمی کاربردی غدیر و غیره به سخنرانی و بیان نظرات خود پرداختند.

لینک کوتاه :
آیت الله دژکامامام جمعه شیرازانتخاباتتثبیت انقلابتشکل های دانشجوییجامعه پردازیدانشجودانشگاهصبر انقلابیمردم سالاری دینینماینده ولی فقیههم افزایی
ثبت دیدگاه
.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + نه =

فیلم
.
  • صوت خطبه های نماز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ شیراز video
  • صوت خطبه های نماز جمعه ۱۲ بهمن ۱۴۰۳ شیراز video
  • صوت خطبه های نماز جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ شیراز video
عکس نوشته ها
.
ارزش های اسلامی، خردورزی ایرانی
دفع شرّ دشمن
شکرگزاری نعمت انقلاب اسلامی
روز جهانی کتاب کودک
روز جمهوری اسلامی
عید سعید فطر
راهپیمایی روز قدس
عدالت در توزیع ثروت
احسان و نیکوکاری
دین داری و مردانگی
Previous Next
  • صفحه اصلی
  • آرشیو
  • اخبار
  • ارتباط با ما
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز می باشد