عدالت در عرصه توزیع ثروت در سطح کشور رعایت شود
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز، آیتالله دژکام با دکتر دژپسند وزیر امور اقتصاد و دارایی دیدار و گفت و گو کرد.
شرح بیانات آیت الله دژکام در این دیدار به شرح زیر میباشد:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
در فضای خاص اقتصادی و اجتماعی امروز زحمت برخی از وزارت خانه ها از جمله وزارت شما بیشتر است و بنده دعاگوی شما هستم و از حضور عالمانه و جدی وزیر محترم و همکاران محترم تشکر می کنم.
همان طور که استاندار محترم فرمودند در فارس ما روابط و همکاری خوبی سعی کردیم میان مدیران ارشد ایجاد شود برای اینکه بالاخره وضعیت کنونی کشور برای پیشبرد اهداف همکاری و همیاری نیاز دارد.
همین که امروز فضای جنگ اقتصادی است و به تعبیر زیبای شما دشمن نتوانسته است به اهداف خود برسد به خاطر همکاری هایی است که در سطح ملی وجود دارد و جلسات و همفکری هایی که بین سران سه قوه است و تصمیم گیری متمرکز و محکمی در طول این مدت شکل گرفت و نتیجه آن را می بینیم و مردم نیز فضا را درک کردند که چگونه است و همکاری کردند تا به شکست دشمن در مواضعی که داشت انجامید و این جای شکر دارد.
بنده نکات مهمی را اجمالا خدمت شما عرض می کنم.
اول بحث احساس همدلی و همراهی مدیران با مردم است.این فضا که جنابعالی هم فرمودید که در مشهد مقدس و در حرم مردم با وزیر خود مواجه می شوند و در سطح استان فارس هم این تلاش از پارسال شروع شد و با همراهی که دوستان اجرایی با بنده داشتند در بیش از ۳۰ مسجد در شیراز حضور بهم رساندیم و با مردم راحت حرف زدیم، مردم وقتی احساس کنند با مسئولین فاصله ای ندارند و مسئولین خود را تافته جدا بافته نمی دانند قطعا همراهی می کنند و اینکه رهبر معظم انقلاب مدام تاکید می کنند که به درون کشور توجه داشته باشید یعنی توانایی یک ملت را به رخ دشمن می کشیم و توانایی یک جریان سیاسی نیست و امام خمینی(ره) نیز فرمودند با یک ملت نمی توانند مقابله کنند و اگر ما در داخل با هم باشیم دشمنان نمی توانند کاری انجام دهند و در این فضا به لطف خدا تلاش های خوبی انجام شده است و این حس القا شده و مردم همراهی خوبی داشتند.
حال برخی نکات هست که اگر مدنظر قرار گیرد باز این فضا را تقویت می کند.
یکی بحث عدالت در عرصه توزیع ثروت در سطح کشور است.به نظر می رسد گاهی اوقات استان هایی بیش از آن مقداری که قاعدتا باید بهره مند شوند بهره می برند و استان های دیگر عقب می افتند و این در راستای تحقق عدالت نیست.در اوایل انقلاب بحثی پیرامون استان های برخوردار و غیر برخوردار داشتیم و اگر آنگونه باشد بالاخره استان هایی عقب هستند و باید حمایت شوند.اما بنده چندین سال است در دولت های مختلف این مطلب را طرح کرده ام که اگر شرایط این گونه پیش رود استان فارس در آینده با لطمه شدید مواجه می شود.استان فارس با استان هایی مانند تهران، اصفهان و خراسان باید مقایسه شود.
در مواردی چون میزان سرمایه گذاری، میزان اعتبارات ملی و امثال این موارد کاملا واضح است به اندازه کافی به استان فارس اعتبار و سرمایه گذاری تعلق نمیگیرد و این قضیه ربطی به برخوردار و غیر برخوردار بودن استان ندارد چون استان های برخوردار چندین برابر بیشتر از ما این اعتبارات و سرمایه گذاری ها را دریافت می کنند و این مسئله در ذهن مردم فارس سبب رنجش خاطرهایی می شود.استدعا دارم در این سفر یک رویکرد دیگری اتخاذ شود تا ما بتوانیم به ایفای نقش خود در اقتصاد ملی بیشتر بپردازیم.
در جنوب کشور، فارس استان پیشرو و پیشگام است و شیراز مرکز جنوب ایران حساب میشود ولی به این نسبت ما سرمایه گذاری نمی بینیم و واقعیتی است که باید جبران شود.
نکته دیگری که به عنوان خواهش داریم این است که یک اعتبار قابل توجه از صندوق ذخیره ملی برای پتروشیمی های فارس در نظر گرفته شده است و اگر این قسمت فعال شود ما مطمئن هستیم فارس می تواند نقش خوبی ایفا کند.در زمینه پتروشیمی، استان فارس سابقه خوبی دارد و پتروشیمی مرودشت از باسابقه ترین پتروشیمی های کشور است و تجربه موفق عسلویه تا حدی از طریق مهندسین شیرازی ایجاد شده است.
۴ پتروشیمی فارس که مصوبه دارد هم اکنون معطل است.ما میدانیم اگر این پتروشیمی ها آغاز به کار کنند تحول در استان ایجاد می شود و تجربیات نیروهای فارس در زمینه پتروشیمی به کار گرفته می شود.۱۱ سال است که بیش از یک میلیارد دلار اعتباری که از صندوق ذخیره ملی برای این کار در نظر گرفته شده است را استان فارس نگرفته است و ببینید به چه میزان ضرر کرده و عقب مانده ایم.اگر به کار گرفته شود و این سرمایه فعال شوند همه مشکلات و کمبودها جبران خواهد شد و نتیجه مطلوبی خواهد داشت.
نکته پایانی در مورد سپرده گذاری مردم فارس در بانک ها است که مردم فارس به اصطلاح تولید ثروت می کنند و سپرده در بانک می گذارند اما برداشت ما به تناسب سپرده ای که می گذاریم نیست و به استان های دیگر انتقال داده می شود.
این مشکل از زمان مرحوم ایمانی مورد توجه نخبگان استان قرار گرفته است که سرمایه گذاری در فارس ضعیف است و بانک های استان ما از سپرده های خود نمی توانند هزینه کنند و باید در تهران تصمیم گیری شود و این به مشکلاتی می خورد و باید یک راهکاری برای این مورد پیش بینی شود.
به نظر بنده می رسد زمانی که ما از این گره ها رد شویم به عنوان یک استان فرهنگی می توانیم در سطح ملی خود را بیشتر نشان دهیم چون اگر اقتصاد نباشد فرهنگ هم پیش نمیرود و همیشه کالای ما که صادر می شود نشان دهنده فرهنگ ما است.بنده پیشینه صنایع فارس را از نظر تاریخی بررسی کردم و حدودا ۷۰۰ سال پیش کالای دست ساز استان فارس در مصر و دهلی مشهور بوده است.
تا تولید شکل نگیرد فرهنگ همراه او نمی رود و اگر بنا باشد همان نقش را داشته باشیم نیاز است که این موارد را مدنظر قرار دهیم.امسال در اربعین نزدیک به ۱۰۰ هزار پاکستانی و هندی از مسیر فارس رد شده اند و این حرکت را باید میلیونی کنیم و توجه داشته باشیم که آنها فقط برای زیارت نمی روند و باید تبادل کالا، تجارت و فرهنگ داشته باشیم و در این افق نیاز به کمک و حمایت های شما می باشد.
والسّلام علیکم و رحمهالله و برکاته
دیدگاهتان را بنویسید