آیت الله دژکام : وجود ایمان و تقوا شرط اصلی پیدایش برکت در جامعه اسلامی است
به گزارش “روابط عمومی و امور بین الملل” نهاد نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز، یکشنبه ۲۹ مهرماه ۹۷ مدیرعامل برق استان و مدیران توزیع و نواحی ۶ گانه شیراز با آیت الله دژکام نماینده مقام معظم رهبری در استان فارس دیدار کردند.
متن خام سخنان آیت الله دژکام در این دیدار به شرح زیر می باشد :
بسم الله الرّحمن الرّحیم
در ابتدا از حضور شما عزیزان تشکر میکنم و به خاطر تلاش هایی که می کنید قدردان شما هستم.مشخص است که برای آنکه نیاز ۸۰ میلیون ایرانی به برق و آب وضعیت باثباتی داشته باشد خیلی کار می شود و طبیعتا اگر برنامه ریزی،کار و تلاش شما نبود وضع خیلی بدتر از الان می شد.
ممکن است برخی ها بگویند چرا علیرغم اینکه دعا می کنیم اما دعایمان اجابت نمی شود؟ ما باید بررسی و فکر کنیم که گیر کار کجاست که دعاهای ما اجابت نمی شود؟ ما یک بازنگری هم در مسائل فردی و هم در مسائل اجتماعی باید داشته باشیم.
قرآن کریم شرط اینکه در جامعه اسلامی برکت پیدا شود را ۲ چیز می داند.”وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَى آمَنُوا وَاتَّقَوْا لَفَتَحْنَا عَلَیْهِمْ بَرَکَاتٍ مِنَ السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ”، برکات از آسمان و زمین زیاد می شود به شرط اینکه ۲ چیز در جامعه نمود باشد یکی ایمان و یکی تقوا.
هر چه گیر هست همین جا هست.سراغ تکنولوژی میرویم و آن را وارد میکنیم اما باز کارمان پیش نمی رود و نمی شود. برای پیدایش برکت در جامعه ایمان و تقوای خود را بررسی کنید تا مشکلی نداشته باشد.
یک بحث ایمان است که هر کس به نوبه خود باید به تقویت ایمان خود بپردازد.
تقوا مورد دوم است،امروزه این اختلاس ها و سوءاستفاده هایی که هر ساعت افشا و علنی می شود ناشی از بی تقوایی است.اگر بنا باشد کار کشور درست شود باید این ۲ مورد را در بین مسئولان و مردم درست کنیم و باید عملی کار کنیم و با شعار دادن درست نمی شود.
ضرب المثلی هست که می گوید یک سوزن به خود و یک جوالدوز به مردم،ما مسئولان گاهی خودمان حاضر به تغییر نیستیم اما و از بقیه انتظار تغییر داریم. شاید فردی که مسئولیت می پذیرد احساس نمی کند جامعه هم بر گردنش حق دارد و این اشتباه است.
ما باید به این سمت برویم که رفتار خودمان را در قبال جامعه و بیت المال کنترل کنیم و دست درازی به منابع عمومی نکنیم که اگر این کار را نکنیم، بعدش هر چه دعا کنیم هم استجاب نمی شود.این گرفتاری را اگر حل کنیم مشکلات دیگر جامعه ما حل شدنی هست.در گفته های خود شما هم بود که اگر ما مدیریت مصرف کنیم مشکل نداریم.
گاهی در تجارت و بازار کار اجازه نمی دهیم افراد دیگر یک لقمه نان بخورند و روزی خودشان را داشته باشند. رقابت در عالم بازار و تجارت هست و باید باشد اما بی انصافی نباید باشد. رفتار بی انصافانه نسبت به همکاران یا رقیبان نداشته باشید و تلاش کنید نان بر نباشید.اگر کسی نان فرد دیگر را قطع کرد خیال نکند از آسمان برایش برکت نازل می شود.
فرموده اند که “ارْحَمُوا تُرْحَمُوا” ، به همنوعان خود رحم کنید تا خدا به شما رحم کند.
ما میبینیم که بی رحمی نسبت به همنوع دارد زیاد می شود، خدا نکند وضع ما در مدیریت یا هر جایی که هستیم به جایی برسد که بگویند فلانی اهل رحم کردن نیست. بنابراین من توصیه میکنم برای آنکه مشکلات کشور حل شود، از خودمان و سازمانی که در آن هستیم، اصلاح را آغاز کنیم تا ان شاالله به نتایج خوبی برسیم.
والسّلام علیکم و رحمهالله و برکاته
دیدگاهتان را بنویسید