امروز مردم نسبت به اجرا و تحقق عدالت در همه ابعادش در سطح جامعه عطش دارند
آیتالله لطفالله دژکام، نماینده ولیفقیه در استان فارس ۲۸ تیرماه در خطبههای نماز جمعه شیراز با اشاره به اهمیت و جایگاه نماز جمعه، به رسانهها توصیه کرد که انعکاسدهنده مباحث طرح شده پیرامون مسائل مهم اخلاقی و معنوی باشند.
وی با بیان اینکه دانشکده خبر و دانشکده صدا و سیما، باید به این مبحث بپردازند، گفت: تمدن اسلامی که بر مبنای مسجد و معنویت شکل میگیرد اگر بخواهد به سیاست و اجتماع بپردازد نگاه و رویکرد دیگری دارد که باید این رویکرد و نگاه در رسانه منعکس شود.
امید و نشاط با پرداختن به معنویت تقویت میشوند
آیتالله دژکام اظهار کرد: خیلی از چیزهایی که امروز در جامعه کمبود آنها احساس میشود، نظیر امید و نشاط، با پرداختن به مسائل معنوی و ترویج آنها تقویت خواهد شد.
نماینده ولیفقیه در فارس تأکید کرد: معنویت محور همه فعالیتها است و باید به آن توجه کرد و رسانه هم در این زمینه وظیفه خطیری دارد.
وی همچنین با اشاره به بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری، گفت: در این بیانیه تأکید ویژهای به معنویت و وظیفه حاکمیت برای ارتقا و بسط و توسعه مسائلی نظیر اخلاق، اخلاص، ایمان و … شده است.
رسانهها تنها به انعکاس مسائل سیاسی نپردازند
امام جمعه شیراز گفت: انتظار از رسانه این است که تنها به انعکاس مسائل سیاسی و بینالمللی مطرح شده در نماز جمعه نپردازد بلکه مسائل معنوی و اخلاقی را هم مدنظر داشته باشد زیرا انعکاس صرف مسائل سیاسی منجر به این خواهد شد که مخاطب فکر کند در نماز جمعه تنها به این مسائل توجه میشود.
آیتالله دژکام، نماز جمعه را مرکز طرح مباحث اخلاقی و معنوی دانست و تاکید کرد که این مسائل ما را به مبارزه با استکبار پایبند میکند.
امام جمعه شیراز با اشاره به آیه ۱۴ سوره حجرات، گفت: پیامبر اسلام به برخی مسلمانان میفرمودند که تسلیم شدن غیر از ایمان آوردن است، باید مسلمان شوید، حرف گوش کنید تا به شما را به مراتب عالی برسانم.
ایمان، محور اصلی تقویت شخصیت انسان است
وی با یادآوری اینکه بهشت هم درجاتی دارد، درجات بالای بهشت را متعلق به آنانی دانست که ایمانی قویتر دارند و گفت: ایمان قوی مرتبه انسان را در بارگاه الهی ارتقا میبخشد زیرا ایمان محور اصلی تقویت شخصیت انسان است.
آیتالله دژکام همچنین با اشاره به قرارداشتن در آستانه چلمین سالگرد اقامه نماز جمعه در کشور، لزوم بازنگری وضعیت این رویداد تاثیرگذار و متناسبسازی آن با نیازهای جامعه و تاثیر بیشتر بر پیشبرد اهداف نظام اسلامی و دین مبین اسلام تأکید کرد.
وی با بیان اینکه در طول چهل سال گذشته امامان جمعه در راستای اینکه نهاد نماز جمعه نقشهای مختلف خود را به خوبی ایفا کند، تلاشهای بسیاری کردهاند، گفت: به نظر میرسد که نماز جمعه هم با بازنگری وضعیت خود، متناسب با نیازهای جامعه اسلامی و پیشبرد اهداف اسلامی خود را تقویت کند و بهتر شود.
نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس یادآور شد: دستیابی به این مهم، تلاش و همکاری و هماهنگی نیاز دارد و باید به نقش مامومین و مومنان شرکت کننده در نماز هم توجه داشت.
آیتالله دژکام در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به رویکرد رئیس قوه قضائیه برای تحقق عدالت در همه ارکان قضایی کشور، این رویکرد را مورد ستایش قرار داد و ابراز امیدواری کرد که تا برقراری عدالت کامل این حرکت استمرار و گسترش یابد.
تحقق عدالت کامل نیاز به همراهی آحاد مردم دارد
وی با بیان اینکه آیتالله رئیسی، راهکارهای رسیدن به عدالت در قوه قضائیه را مطرح کرده و دنبال میکند، گفت: برای رسیدن به عدالت کامل همه آحاد جامعه در هر سطحی به تناسب توان و اختیارات باید همراهی و کمک کنند.
امام جمعه شیراز همچنین از تلاشهای فرمانده ناجا در مقابله با منکرات قدردانی و در عین حال تاکید کرد: از تلاشهای نیروی انتظامی و سردار اشتری فرماندهی آن در مقابله با منکرات و مظاهر علنی فساد قدردانی و تشکر میکنم اما نباید فراموش کنیم نیروی انتظامی در این عرصه تنهاست. ۲۶ دستگاه مختلف در زمینه برخورد با مظاهر علنی فساد و منکرات مسئولیت دارند اما همه نگاه ها و انتظارات در این عرصه به نیروی انتظامی است. سوال این است که آیا این ۲۶ دستگاه و ارگان مختلف به تکلیف و وظیفه خود عمل میکنند؟ باید همه مردم بدانند که کدام دستگاهها و سازمانها در بحث گسترش عفاف و حجاب و مبارزه با مظاهر علنی فساد نقش و مسئولیت دارند و چه اقداماتی تاکنون انجام دادهاند… مطالبهگری از این دستگاهها و اطلاع رسانی به مردم در این خصوص، تکلیف مهم رسانههاست و باید تلاش کنیم تا یک نظارت مردمی بر کار این دستگاهها شکل بگیرد تا مجاهدت های نیروی انتظامی به نتیجه برسد و به ثمر بنشیند.
آیتالله دژکام در انتها با یادآوری اینکه به حتم اقدامات مختلفی توسط دستگاههای وظیفهمند انجام شده است، لزوم هماهنگ بودن دستگاهها برای رسیدن به اهداف تعیین شده در هر موضوع را یادآور شد.
دیدگاهتان را بنویسید