بیانات آیت الله دژکام در جلسه هماهنگی مراسم روز اربعین با حضور جمعی از مسئولین استانی
بسم الله الرّحمن الرّحیم
در ابتدا درود می فرستیم به روح مرحوم آیت الله ایمانی که پایه گذار سنت اجتماع روز اربعین در شیراز بودند.طبق گزارش های حاصله به حمدالله سال های گذشته این سنت به توفیقات خوبی دست پیدا کرده است.
در جوامع بشری از سنت های جدید بهتر استقبال می شود تا اینکه بخواهیم رسوم قدیمی را تغییر دهیم.انسان ها در برابر تغییر مطابق عادت خودت مقاومت می کنند اما در خصوص اربعین چون یک رسم و سنت نسبتا جدید هست و چنین اجتماعات و حرکاتی به صورت فراگیر وجود نداشته است از وقتی که راه افتاده استقبال بسیار خوبی شده است.
به خاطر اینکه ما حرم سوم اهل بیت هستیم و این نام گذاری از طرف رهبر معظم انقلاب صورت گرفته است قاعدتا باید این قبیل حرکات را به اندازه ای حمایت کنیم که در حد و اندازه نام و عنوان حرم سوم باشد، خصوصا با نگاه های محدود کننده ای که نسبت به حرم سوم متاسفانه در بین برخی مسئولان شیراز وجود دارد و ان شاالله خدا هم در این مسیر کمک می دهد.
برای نشان دادن شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت و محوریت حرم در حرکت های مذهبی باید به گونه ای کار کنیم که این باور در همه ایجاد شود که شیراز اینگونه است و امروزه ما از این جهت نقطه ضعف داریم و نتوانستیم این موضوع را درست تبیین کنیم و جا بیاندازیم.مقاومت هایی در جاهایی میبینیم که معلوم است نسبت به نظر و حرف رهبر انقلاب، این مقاومت ها غرض ورزانه است وگرنه اگر کسی در خصوص بهتر شدن شرایط و راه حل مناسب تر نظری داشته باشد همه استقبال میکنیم اما وقتی برخی نگاه رهبری را به چالش می کشند باید متوجه باشند که همه جریان های انقلابی و متدین در مقابلشان خواهند ایستاد.
در رابطه با توسعه حرم و توسعه راه های دسترسی به آن، مدیران، مسئولان مربوطه و کسانی که در طراحی مجموعه دخیل هستند باید بیایند و ببینند روزهایی که جمعیت زیاد می آید و نیاز هست به تسهیل دسترسی ها چه کار باید بکنیم؟ما به دنبال تخریب نیستیم بلکه سوال داریم که چه کار داریم تا دسترسی تسهیل شود؟آنگاه با همفکری هم کمک دهند تا مسئله حل شود.
بنابراین یک نگاه بحث خود اربعین و مراسم مربوطه است و یک نگاه تبیین و تثبیت حرم سوم اهل بیت است.انشاالله خدا کمک می دهد.
گاهی عدم هماهنگی کسانی که در این مراسم شرکت می کنند باعث می شود که عظمت این حرکت جلوه نکند. هماهنگی ایجاد کردن هم به روش های مختلفی شکل می گیرد.خیلی ها با اطلاع رسانی هماهنگ می شوند و غرضی ندارند باید همدلی ایجاد شود که فضای کلی جمعیت یکدست شود. تجربه نشان داده اگر بعضی هیئات و یا گروه ها احساس کنند در این نوع مراسمات دیده نمی شوند، کنار می روند و این را باید به نوعی مدیریت کنیم که همه احساس کنند الهی شدند و چند رنگی وجود ندارد و همه برای خدا آمده اند مثل موسم حج که همه سفید پوش هستند.
اطلاع رسانی و همدلی به حدی باید باشد که حس مردم این باشد که قطره ای هستند که از خود گذشته اند و به دریا پیوسته اند و این حس باید در این مراسم تقویت شود.
اگر در مدیریت این احساس ایجاد شود که یک جبهه گیری شخصی خاصی هست برای بقیه مقاومت ایجاد می شود و همه باید حس کار برای خدا بودن،برای امام حسین (ع) بودن و حس از خود گذشتگی را در این مراسم تقویت کنیم.باید مردم باور داشته باشند که این کار سبب افزایش بار معنوی در آنها می شود تا اجتماع نیز جلوه بیشتری داشته باشد.این جهت حتی در تبلیغات باید پررنگ تر از آنچه تاکنون بوده انجام شود.
والسّلام علیکم و رحمهالله و برکاته
دیدگاهتان را بنویسید