مسئولان به گونهای گزارش ندهند که گویی هیچ مشکلی در شهر شیراز و استان فارس وجود ندارد
به گزارش “روابط عمومی و امور بین الملل نهاد نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز” به مناسبت هفته قوه قضائیه آیت الله لطف الله دژکام با حجت الاسلام و المسلمین موسوی رئیس کل دادگستری استان فارس و شورای قضایی استان دیدار و گفتگو کردند.
شرح بیانات آیت الله دژکام در این دیدار به شرح زیر میباشد:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
در ابتدا در این هفته ای که به یاد شخصیت ها و شهدای بزرگ در دستگاه قضایی است، به روح همه آن بزرگانی که مسیر جدیدی در بحث قضاوت و داوری در مسائل اجتماعی فرا روی بشریت بازکردند یعنی شهدای بزرگوار این قوه و در رأس آن شهید بهشتی درود می فرستیم و خیلی قاطعانه باز می گویم حرکت انقلاب اسلامی و مسیری که آنها شروع کردند یک حرکت عمیق در ابعاد فلسفی، جهان بینی، ایدئولوژی، اقتصادی، اجتماعی و… بود که انشاالله به ثمر می نشیند و دنیا متحول و متغیر خواهد شد و این فرآیند تمدن سازی است که رهبر معظم انقلاب تبیین فرمودند و قسمتی از آن مربوط به مسئله داوری، فصل دعاوی و رسیدگی به حقوق مردم است که ما باید با درک صحیح این مسئله به سمتی برویم تا کار خود را در دادگستری های کشور به عنوان الگو، مدل و نمونه کار ارزشمند قضایی به دنیا معرفی کنیم.
تمدن اروپایی برعکس گذشته که ادعا می کردند همه دنیا را اداره می کنند امروزه نقاط ضعف این تمدن مشخص شده ست و اگر قرار بر این است که مدل آنها کنار رود جایگزین آن چیست؟ و یک خلا ایجاد شده است.
هانگتینگتون جنگ تمدن ها را مطرح کرد و مدعی شد در پایان این جنگ نظام های لیبرال دموکراسی جهان را ادامه خواهند داد و اسلام از بین می رود اما امروز موشکی که فرزندان ما ساخته اند پهباد دشمن را نابود می کند و این نشان از شکوفایی تکنولوژی در کشوری است که به گفته آنها قرار بود دیگر در مناسبات جهانی جایی نداشته باشد و این، نقطه تعارض ۲ تمدن است.
هانگتینگتون چند سال بعد از مقاله اش در رابطه با جنگ تمدن ها دوباره بیان کرد که شاید تمدن اسلامی بتواند به حیات خود ادامه دهد.ولی رهبر معظم انقلاب می فرماید در گام دوم انقلاب اسلامی، جهان را آماده ظهور کنید یعنی اینکه مسلم است که اسلام می ماند و علاوه بر آن، ما همه نگاه های تمدنی را تحت الشعاع تمدن خود قرار خواهیم داد.
امروز در ابتدای گام دوم هستیم و در بحث قوه قضاییه باید کار کنیم.
شروع این حرکت در گام اول بود و امروز گام دوم آغاز شده است و در بحث داوری، فصل دعاوی و وظایف دستگاه قضایی ما بهترین حرف ها را به برکت اسلام و فکر و مغز ایرانی برای دنیا خواهیم داشت.
این مغز بر روی موضوعاتی که وحی الهی هست کار می کند و بهترین ها را تحویل جامعه بشری می دهد و این کاری است که شهدایی مانند شهید بهشتی شروع کردند و انشاالله شما کار را به سرانجام برسانید و هر کس در حد حیطه و وظایف خود باید تلاش کند.
در هر برنامه ریزی مسلما باید آرمان و هدف کار را مشخص کنیم تا به کارهای کوچک راضی نشویم و به اهداف و آرمان خود برسیم.
جناب آقای موسوی مدیرکل دادگستری استان فرمودند که در دوره جدید قوه قضاییه کشور قرار به تحول در حدود ۱۰ سرفصل است و باید برای هر ۱۰ مورد برنامه ای را تدوین کنیم.
برنامه با تعیین آرمان متفاوت است و اولین قدم در برنامه ریزی استراتژیک این است که آرمان و هدف را مشخص کنیم و کارهای بعدی باید دقیق تر انجام گیرد.آرمان ها همیشه نقطه هایی هستند که دستیابی به آنها دشوار است ولی برنامه ریزی استراتژیک باید هدف مقطعی قابل دسترسی داشته باشد.
ما در ایران خیلی ایده آل می اندیشیم و حرف می زنیم اما بعضا ضعیف عمل می کنیم.
باید ایده آل ها را تبیین کنیم ولی در مقام عمل باید ببینیم در ۵ سال آینده کدام نقطه از نقاطی که در نظر گرفته ایم برای ما قابل دسترسی است یعنی با توجه به وضع موجود و امکاناتی که داریم یک هدف تعیین می کنیم و این اهداف در ۱۰ سرفصلی که جناب موسوی فرمودند باید تبیین شود.
در مسئله فضای مجازی،دولت الکترونیک و… خیلی خوب است اما دقیقا در طول یک یا ۵ سال در این زمینه چه می توانیم انجام دهیم؟باید امکانات، بودجه و نیازهای خود را مشخص کنیم و با توجه به آن ببینیم چقدر می توانیم جلو برویم.اگر هدف مقطعی تعیین نکنیم هیچ گاه پیشرفت ما معلوم نمی شود هر چند که شبانه روز کار می کنیم پس در ابتدا زمینه کار را مشخص کنیم و در ادامه هدف گذاری کرده و ببینیم براساس شرایط چقدر جلو می رویم.
تعیین هدف و تبیین وضع موجود و نهایتا ابلاغ برنامه اجرایی و پایش کردن آن مراحل یک برنامه ریزی استراتژیک است.هر کدام از دوستان در حیطه کار خود باید اینگونه خط و نشانی برای کار خود داشته باشید.
برای برنامه ریزی نباید زمان زیادی تلف کرد.باید یک چارچوب مشخص داشته باشیم و طبق آن جلو رویم.
دیگر زمان گزارش دادن تمام شده است، در فارس خصوصا در بحث اقتصاد و توسعه استان هر کدام از مسئولین ادارات کل به گونه ای گزارش می دهند که انگار شیراز هیچ مشکلی ندارد ولی ۳۰ سال است که شاخص های ملی نشان می دهد که استان از نظر توسعه به اهدافی که باید نرسیده و پسرفت دارد و این موید این نکته است که گزارش ها مشکل دارد و این موضوع به خاطر آن است که کار درست هدف گذاری نشده است و وضعیت ما متاسفانه در فارس اینگونه است اما جمع شما می تواند گیر گزارش ها را پیدا کند.
خدا لطف فرموده است که نگاه مدیران ارشد استان به این سمت است که تغییر را با همین چارچوب داشته باشد و انشاالله خدا کمک می دهد این حرکت شروع شود و به نتیجه مطلوب برسد.
۳۰ سال عقب ماندگی در برخی شاخص ها دیگر بس است و کمک دهیم تا از این وضع بیرون بیاییم.
برای بیرون آمدن از وضع موجود اولین قدم برنامه ریزی است و مسئله دیگری که بنده توقع دارم بیشتر دقت داشته باشید این است که گاهی اوقات برنامه ریزی خودش فریب می شود.در کنار اندیشه و برنامه ریزی ما نیاز به توکل و اراده قوی داریم.
اگر توکل ما ضعیف شود باز سر جای خود می مانیم و علاوه بر اندیشه نیاز به توکل هم داریم.
متاسفانه در جامعه در زمینه توکل ضعیف شده ایم و بعد برای امید و نشاط به دنبال مسائل فرعی مانند موسیقی می رویم.کاری به حلال یا حرام بودن موسیقی ندارم بلکه بحث بنده بر سر این است که از جای دیگر ضربه خورده ایم و راه حل دیگری در مقابل ما می گذارند.
کمبود امید در برخی سطوح اجتماعی ما به خاطر ضعف توکل است.
موسیقی یا مسائل فرعی و حاشیه ای گرچه خوب است و در جای خود لازم، اما دوای درد جامعه نیست و مشکل جای دیگری است یعنی جوان ما نقطه اتکایی که بتواند محکم به آن بچسبد پیدا نمی کند.
حرکت نیاز به توکل دارد و همه پیر و جوان نیاز به توکل دارند و این جهت را در همه کارهای خود باید در نظر گیریم و مسیری که امام خمینی (ره) شروع کرد مسیر آدم های پر توکل بود.ادامه مسیر با کسی که اراده ضعیف دارد نمی شود.
رهبر معظم انقلاب فرمود امروز جنگ اراده هاست.ترامپ در ابتدا برای کشور و ملت ما خیلی قیافه گرفت اما امروز خیلی آرام تر شده و مرتبا عقب نشینی می کند و فهمید که اگر پهباد بفرستد توسط جوانان این مرز و بوم نابود خواهد شد.اگر جرأت و اراده نداشته باشیم هیچ کدام از کارهای ما جلو نمی رود.
ما انقلاب کردیم و نباید بترسیم و پای آن باید بایستیم.
وقتی نقطه اتکا مردم دادستان یا مسئول دادگستری یا بازرسی می شود، مردم به آن اعتماد و اتکا می کنند.
ملت به این موارد نیاز دارند و شما وقتی درست اقدام می کنید و متوکل بر خدا به مردم اعتماد به نفس می دهید.
شما ببنید در قضیه پهباد مردم چه اعتماد به نفس و حس خوبی پیدا کردند.کارهایی که شما می کنید از این سنخ است و این حس را به جامعه می دهد که همه چیز حساب و کتاب و قانون دارد.
انشاالله خدا به همه شما کمک می دهد و بنده دعاگوی شما هستم و افتخار می کنم به وجود همه شما و اکثر دوستان چهره های ارزشمند و مورد اعتماد جامعه هستند.
حرکت مناسبی هم شروع شده است در باب اینکه به نوعی از حضور علما در مجلس حکم استفاده می کنند؛ البته علما دخالت نمی کنند و فرضا اگر حرفی دارند نظر خود را به قاضی می گویند.
حضور عالم در جلسه محکمه چند فایده دارد؛ اول اینکه مخاطبان می دانند مجلس مجلس مهمی است و این را فضای شعبه دادگستری و اتاق قاضی باید القا کند که مجلس مهمی است.
نکته دیگر اینکه ما در جامعه پردازی نیاز داریم علما بدانند شما درگیر چه مسائلی هستید.از این موضوع عالم بهره می گیرد و در فضای کار تبلیغی و ترویجی خود چون می داند مردم به چه مسائلی مبتلا هستند طوری برنامه ریزی می کند و آموزش ها و تبلیغاتش را تنظیم می کند که جامعه از نظر آگاهی های عمومی نسبت به حقوق شهروندی، مسائل کیفری و… ارتقا پیدا می کند و ارتقا این موارد باعث کاهش جرم می شود و این امر بسیار موثر است و بنده به خاطر فعالیت هایی که در همین مدت کم مدیرکل و دادستان جدید انجام دادند بسیار متشکرم و امیدوار هستم که این حرکت ها رو به جلو باشد.
حس میکنم این مدتی که تغییر مدیریت ها شکل گرفته است در جلوه های ظاهری شهر مقداری تعدیل شده است.
باید فضا را تعدیل کنیم و فضای اجتماعی یک فضای آرام شود نه فضای سخت گیرانه چون سخت گیری واکنش به همراه دارد و در حدی که قابل تحمل باشد و باید جایی برای حمل به صحت بگذاریم.
والسّلام علیکم و رحمهالله و برکاته
دیدگاهتان را بنویسید