بیانات آیت الله دژکام در جمع فرماندهان، کارکنان و پاسداران پادگان نیروی دریایی سپاه (بعثت)
بسم الله الرّحمن الرّحیم
در خصوص مسئله چهلمین سال انقلاب اسلامی که در آن قرار داریم مطالبی را خدمت شما بیان میکنم.سال های پیش از انقلاب را خیلی از شماها به خاطر نمی آورید و عموما کسانی که آن سال ها را درک کرده اند امروز از بازنشستگان هستند.
چهل سال تلاش یک ملت تا به امروز را باید ارزیابی کنیم تا ببینیم واقعا چه اتفاقاتی افتاده است؟الان کجا هستیم و بعدا چه باید بکنیم؟
در خصوص سال هایی که گذشته است تبلیغات رسانه ای بیگانه که بسیار قوی هستند می خواهند به گونه ای القا کنند که شما در این چهل سال کاری نکرده اید. این نگاه منفی از جانب دشمن طبیعی است و آنها هیچ گاه اقرار به موفقیت ما نخواهند کرد اما اگر خود ما بررسی کنیم و منصفانه داوری کنیم چون گاهی انقلاب خود را دوست داریم و در داوری و تعریف هایمان غلو می کنیم؛ نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کرده و بعد می توانیم تحلیل کنیم که اگر تا اینجا این کارها را کردیم در ادامه راه باید چه کار کنیم؟
در خصوص ماهیت انقلاب اسلامی من از فرزندان عزیز سرباز و جوان تر ها خواهش میکنم بیشتر توجه کنند.آنهایی که سال های جنگ را درک کردند میدانند چه زحمت هایی کشیده شده است و ممکن است نسل بعدی این زحمت ها را به یاد نداشته باشد و نوع توقع و تصور که تغییر کند داوری ها هم تغییر می کند.
در دنیا انواع انقلاب داریم.مثلا انقلاب صنعتی، انقلاب اقتصادی، انقلاب سیاسی که باید ببینیم ما وقتی انقلاب کردیم به دنبال چه بودیم؟
جامع ترین شکل انقلاب که می تواند رخ دهد انقلاب سیاسی- اجتماعی است که شامل همه ابعاد اقتصادی و… می شود.دسته بندی جامعه شناسان در مورد انقلاب ایران این است که از انقلاب های سیاسی- اجتماعی است یعنی تحول سیاسی اجتماعی اقتصادی باید رخ میداده است.
در سال ۵۷ این ادعا را داشتیم و فقط به دنبال تغییر رژیم نبودیم بلکه تغییر سیاسی اجتماعی اقتصادی و فرهنگی هدف ما بوده است.
انقلاب اسلامی طبیعتش این است که در ایران محدود نمی ماند و این تغییر دارد به سمتی می رود که جهان متحول شود.این تغییر عظیم می خواهد سرنوشت دنیا را عوض کند.این یک شعار نیست بلکه ماهیت انقلاب اسلامی ایران است.
قبل از رنسانس اروپا، کشورهای اسلامی در اوج قدرت بودند و طرف مقابل در ضعف کامل بوده است و بعد از رنسانس اروپایی ها به دنبال این بودند که به مسلمانان ضربه بزنند به گونه ای که از زمین بلند نشوند.۳۰۰ سال است که کاری کردند تا مسلمانان عقب افتاده و با هم درگیر شوند و خود اروپاییها جلو روند.این مسئله به ایران محدود نمی شود و همه جهان اسلام را در بر می گیرد.امروزه کشور اسلامی که از کشورهای پیشرفته در علم و فناوری باشد نداریم.
امروز زمان بیداری و آگاهی ملت های مسلمان فرا رسیده است.شعار “استقلال آزادی” برای اولین بار در ایران سر داده شده است اما همه مسلمانان امروز همین شعارشان است..یمن، لبنان،فلسطین،بحرین فریادشان همین است.بقیه هم که ساکت هستند این آرزو را در دل می پرورانند.
عقب ماندگی را کسی دوست ندارد و ملت های مسلمان به دنبال این هستند که این عقب ماندگی اجباری را جبران کنند و این انقلاب برای جبران عقب ماندگی است.تغییر رژیم آغاز حرکت و جبران عقب ماندگی ۳۰۰ ساله است.
ما حرکت کردیم و ۴۰ سال بیشتر نگذشته است.
ما از ایران مرکز داعش را در سوریه زدیم و پیام این حرکت به اسرائیل این بود که بخواهیم شما را هم می زنیم.آیا به نسبت ۴۰ سال پیش پیشرفت داشته ایم یا خیر و از برنامه های خود عقب هستیم؟تمام ایران از این اتفاق خوشنود شدند.
احساس حقارتی که ۳۰۰ سال به ما تحمیل کرده بودند امروزه در حال تبدیل شدن به احساس عزت است، نه اینکه فقط ما ایرانی ها خوشحال شویم بلکه تمام مسلمانان جهان احساس می کنند که پیروز شدند و خوشحالند.
بعد از ۴۰ سال امروز قدرت نظامی ما نشان دهنده عزت و عظمت مسلمانان است.
از لحاظ تحولات فرهنگی هم نکاتی رو می گویم.بنده تجربه ۲۷ سال تدریس در دانشگاه را دارم.واقعیتش این است که یک به یک جوانان را که میبینیم و سبک و سنگین میکنیم به نتایج خوبی میرسیم.امروز جوانان ما از نظر علمی، اخلاقی و علاقه به دین خیلی پیشرفت کرده اند.این ذهنیت اشتباه است که برای ما درست کرده اند که جوانان اینگونه نیستند.
جوان گاهی اشتباه می کند اما همان طور که در زمان جنگ جوانان رفتند و شهید شدند امروز نیز ما میدانیم سرشت آنها پاک است و حتی نسبت به نسل قبلی پیشرفت کرده اند..
بنده با پرسشنامه سلامت معنوی طیف وسیعی از جوانان را بررسی کردم و دریک پیمایش ملی که در رابطه با جوانان داشتیم، بر اساس تحقیق علمی میگویم امروزه وضعمان بهتر از اول انقلاب است.
رهبر معظم انقلاب مکرر فرموده اند که من به خاطر علم، آگاهی و اطلاعی که از درون جامعه دارم میگویم مردم پای انقلاب خود می ایستند.این شعار نیست و پیشرفت انقلاب اسلامی را نشان می دهد.
رهبری فرموده اند دشمنان گفتند نسل بعدی پای کار و انقلاب نمی ایستد و نسل بعدی شهید حججی تحویل داد و یک دنیا را متوجه خود کرده است.
با وجود اینکه نفوذی ها در درون خودمان سند ۲۰۳۰ را تصویب میکنند و عقیده دارند هر چه آمریکا در این زمینه بگوید را باید اجرا کنیم و با این وصف که ما در معرض تهاجمات گسترده فرهنگی بوده ایم، اما در ترتبیت نسل انقلابی و پایبند به آرمانها موفق بوده ایم.
جوان های ما امروز هر چند گله دارند اما حرف، علایق و نگاهشان دینی است و تا آخر پای آرمان های دینی و انقلابی خود می ایستند.
جوان نسل جدید پس از انقلاب هم از نظر پیمایش های علمی و هم از نظر مشاهده های شخصی خود من به عنوان یک معلم نسبت به قبلی ها رشد کرده اند و نسبت به همان هایی که در جنگ ایستاده اند اگر بهتر نباشند کمتر نیستند.
این را به عنوان یک باور بپذیریم که اگر تحول انقلاب اسلامی ایران فرهنگی بوده ما در راستای تحول فرهنگی کار کردیم.امروز ۸۰۰ جوان شیرازی با اصرار به دنبال این هستند که بروند در میدان و مدافع حرم حضرت زینب (س) باشند و این یعنی کار شده است.
و در همین راستا امام راحل فرموده اند که این خودش نقطه قوت است یعنی اگر به هیچ هدفی نرسیم اما نسل جدیدی که پایبند به انقلاب و آرمانها باشد تربیت کرده باشیم کافی است.
اما در بحث تحولات اجتماعی ملت از بروکراسی حاکم بر ادارات ناراضی هستند و تغییراتی باید رخ دهد تا مردم احساس کنند ادارات به آنها خدمت می کنند و مورد بعدی بحث مسائل اقتصادی است که این دو مورد باید حل شود.
در این ۲ موردی که ما خودمان میدانیم ضعف داریم؛ یکی درنظام اداری که بوروکراتیک است و کاغذ بازی می شود و مردم در کارهایی که راحت حل می شود گیر می افتند و بحث مسائل اقتصادی باید بیشتر کار کنیم و به دنبال راهکار باشیم.
سوالی که امروزه باید به آن پاسخ دهیم این است که آیا اگر بنا هست مسئله اقتصاد و مسئله نظام اداری ما حل شود در سال چهلم انقلاب دیرشده است؟باید بررسی کنیم ببینیم آیا دیر شده است؟
موشک برای رسیدن و برخورد به هدف نیاز به زمان و فرصت دارد.اگر بخواهیم از شیراز به سمت آباده برویم آیا زودتر از زمان مورد نیاز برای طی مسافت می توان رسید؟
جامعه شناسان عقیده دارند اگر یک جامعه از نظر سیاسی، اجتماعی، فرهنگی بخواهد متحول شود تا به یک نقطه تعادل برسد دو نسل طول می کشد یعنی هر نسل سی سال و در کل نیاز به ۶۰ سال است.
ما الان اگر دقیق حساب کنیم جلو هستیم.آمریکا و دشمنان هر چه در توان داشتند فشار آورده اند تا انقلاب و کشور زمین بخورد اما مردم ما ایستاده اند و اقتصاد ما با همه ضعف ها و مشکلات توانست از این امتحان بیرون بیاید، مسئله اقتصادی را درست نکردیم اما این باور ایجاد شده است که می توانیم اقتصاد خود را درست کنیم.شرایط امروز کشور همانند سال های جنگ است که دشمن حتی خرمشهر را گرفت و کم کم رزمندگان باور کردند که می توانند دشمن را بیرون کنند و با همین باور عملیات آزاد سازی خرمشهر موفق بود و خرمشهر آزاد شد.
امروز دشمنان جنگ اقتصادی راه انداخته اند، در این جنگ گفتند کاری میکنیم که ایران نتواند نفت بفروشد و به جای این اتفاق نفت به ضرر آنها و به نفع ما گران شد و هنوز ما نفت می فروشیم و آنها هیچ غلطی نتوانستند بکنند.
در داخل کشور نیز اقتصاد دان های ما با کمال اطمینان می گویند می توانیم شرایط را درست کنیم و این باور از روز اول نبوده است امروز ایجاد شده است.در مسئله اقتصادی این باور همگانی شد تا همه بفهمند پای آن می توانیم بایستیم.
در اجتماع ۱۰۰ هزار نفری ورزشگاه آزادی رهبر عزیز انقلاب فرمودند امروز فتح در باب مسائل اقتصادی است و به جایی می رسید که در باب اقتصاد کسی نمی تواند شما را تهدید کند.همان طور که در مسئله نظامی و دفاعی به آنجا رسیدیم.
در انتها آیه از قرآن کریم را خدمت شما بیان میکنم.خداوند متعال در قرآن سوره مبارکه آل عمران آیه ۲۰۰ می فرماید “یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ”.یعنی ای اهل ایمان، (در کار دین) صبور باشید و یکدیگر را به صبر و مقاومت سفارش کنید و مهیّا و مراقب کار دشمن بوده و خداترس باشید، باشد که پیروز و رستگار گردید.
خدا فرموده است اگر می خواهید به اهداف خود برسید ۴ کار را انجام دهید.
صبر و مقاومت داشته باشید که دشمن می خواهد مقاومت شما را بشکند.
بقیه را به صبر کردن وادار کنید.
از اسلام،نظام اسلامی و فرهنگ انقلابی مرزبانی کنید.
و ملاک همه کارها تقوا و خداترسی است.
انشالله صبر، مصابره، مرزبانی و تقوا را که با هم جمع کنید اسلام و نظام اسلامی به اوج قدرت خود می رسد و پیروز خواهید شد.
والسّلام علیکم و رحمهالله و برکاته
دیدگاهتان را بنویسید